Nürnberg Airport

Nürnberg Airport, ook bekend als Nuremberg Airport of Albrecht Dürer Airport, is een internationale luchthaven gelegen in de Duitse stad Nürnberg. De luchthaven is een knooppunt voor de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en bedient een aantal bestemmingen binnen Europa.

Nürnberg Airport heeft één terminalgebouw, met een capaciteit van tot 5 miljoen passagiers per jaar. De terminal biedt een aantal voorzieningen, waaronder winkels, restaurants en een duty-free winkel. Er zijn ook enkele hotels in de buurt van de luchthaven.

Nürnberg Airport heeft één landingsbaan, die 3.000 meter lang is en 45 meter breed. De landingsbaan is geschikt voor vliegtuigen van alle groottes, van kleinere regionale vliegtuigen tot grote passagiersvliegtuigen en vrachtvliegtuigen. De landingsbaan is voorzien van moderne navigatiesystemen en verlichting, en voldoet aan de internationale veiligheidsstandaarden.

Nürnberg Airport wordt bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Lufthansa, Turkish Airlines en Air France, die vluchten aanbieden naar een verscheidenheid aan bestemmingen over de hele wereld. De luchthaven is goed verbonden met de stad en de omgeving, met regelmatige bus-, trein- en taxi-diensten.

De luchthaven biedt een aantal parkeeropties voor passagiers en bezoekers. Er zijn verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages in de buurt van het terminalgebouw, waardoor het gemakkelijk is om de luchthaven te bereiken. De luchthaven biedt ook een aantal parkeeropties om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen, waaronder korte-termijn, lange-termijn en premium parkeren.

Korte-termijn parkeren is beschikbaar op de parkeerplaatsen P1 en P2, die dicht bij het terminalgebouw liggen en geschikt zijn voor verblijven tot twee uur. Lange-termijn parkeren is beschikbaar op de parkeerplaatsen P3 en P4, die op korte afstand van het terminalgebouw liggen en geschikt zijn voor verblijven van meer dan twee uur. Premium parkeren is beschikbaar op de premium parkeerplaats P5, die dicht bij het terminalgebouw ligt en een aantal extra voorzieningen biedt, zoals gereserveerde parkeerplaatsen.

 

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Zurich AirportZurich
Hurghada International AirportHurghada
Thessaloniki AirportThessaloniki
Eleftherios Venizelos International AirportAthene
Paris Charles de Gaulle AirportParijs
London Heathrow AirportLonden
Sofia AirportSofia
John F. Kennedy International AirportNew York
Frankfurt AirportFrankfurt
Amsterdam Airport SchipholAmsterdam
To top