Weeze Airport

Weeze Airport, ook wel bekend als Düsseldorf-Weeze Airport of Niederrhein Airport, is een regionale luchthaven gelegen in Weeze, Duitsland. Het ligt op ongeveer 65 kilometer ten noorden van Düsseldorf, dichtbij de grens met Nederland. Weeze Airport is opgericht in 1943 als militaire luchthaven, maar is na de Tweede Wereldoorlog omgebouwd tot een civiele luchthaven.

Sinds de jaren 90 is Weeze Airport uitgegroeid tot een belangrijke luchthaven voor budgetluchtvaartmaatschappijen, met vluchten naar bestemmingen over heel Europa. Het is een hub voor Ryanair, die de grootste gebruiker van de luchthaven is, en het wordt ook gebruikt door andere luchtvaartmaatschappijen, zoals Wizz Air en EasyJet.

Weeze Airport heeft één start- en landingsbaan en een terminal met een aantal voorzieningen voor passagiers, zoals incheckbalies, bagageafhaalpunten en eet- en drinkgelegenheden. 

In recente jaren heeft Weeze Airport te maken gehad met enkele uitdagingen, waaronder het wegvallen van enkele belangrijke routes en bezorgdheid over de luchtverontreiniging en het geluid van vliegtuigen. Desondanks blijft de luchthaven een belangrijk vervoersknooppunt voor de regio, met meer dan 4 miljoen passagiers per jaar. Het is ook een belangrijke werkgever voor de omgeving, met meer dan 1.000 mensen in dienst.

Weeze Airport heeft ook een aantal duurzaamheidsinitiatieven opgezet, zoals het gebruik van groene stroom en het aanbieden van elektrische laadpunten voor elektrische voertuigen. De luchthaven werkt ook samen met de lokale gemeenschap om de impact van vliegverkeer op het milieu te beperken.

Weeze Airport biedt een aantal parkeeropties voor reizigers. Er zijn parkeerterreinen beschikbaar in de buurt van het terminalgebouw, zowel voor korte- als voor langetermijnparkeren. De parkeerterreinen zijn goed aangegeven en gemakkelijk te bereiken, en de prijzen variëren afhankelijk van de verblijfsduur. Er zijn ook opties voor parkeren voor mindervaliden en elektrische laadpunten beschikbaar.

Over het algemeen is parkeren op Weeze Airport eenvoudig en gemakkelijk. Het is wel aan te raden om op voorhand een parkeerplaats te reserveren, vooral tijdens piekreistijden, om ervoor te zorgen dat u een parkeerplaats kunt bemachtigen. Dit kan meestal via de website van de luchthaven of door contact op te nemen met de luchthaven.

Weeze Airport is ook goed verbonden met het openbaar vervoer, met een aantal opties voor reizigers om naar en van de luchthaven te reizen. Er is een busverbinding vanaf de luchthaven naar het treinstation in Kevelaer, vanwaar reizigers met de trein naar verschillende bestemmingen in Duitsland kunnen reizen, waaronder Düsseldorf en Duisburg. Er zijn ook verschillende taxidiensten beschikbaar op de luchthaven voor reizigers die liever met de taxi reizen.

Reizigers die naar Weeze Airport willen reizen, kunnen ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit Kevelaer naar de luchthaven, en reizigers kunnen ook met de trein naar Kevelaer reizen en vervolgens de bus naar de luchthaven nemen. De luchthaven is ook goed bereikbaar per auto, met een goed uitgebouwd wegennet in de omgeving.

  • Nieuws over Weeze Airport
  • Geen nieuws gevonden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Düsseldorf International AirportDüsseldorf
Fes-Saiss AirportFes
Rabat-Sale AirportRabat
Tangier Ibn Battouta AirportTangier
Essaouira AirportEssaouira
Zagreb Franjo Tugman AirportZagreb
Angads AirportOujda
Asturias AirportRanón
Cagliari Elmas AirportCagliari
Il Caravaggio International AirportBergamo
To top