München Airport

München Airport, ook bekend als Munich Airport of Franz Josef Strauss Airport, is de internationale luchthaven van München, de hoofdstad en grootste stad van de Duitse deelstaat Beieren. De luchthaven ligt ongeveer 28 kilometer ten noordoosten van het centrum van München. München Airport is de tweedrukste luchthaven in Duitsland en een van de drukste luchthavens in Europa.

München Airport heeft twee terminals, Terminal 1 en Terminal 2, die met een trein en busdienst verbonden zijn. Terminal 1 bedient voornamelijk internationale vluchten, terwijl Terminal 2 voornamelijk binnenlandse en Europese vluchten bedient. De luchthaven heeft een capaciteit van tot 50 miljoen passagiers per jaar. De terminals bieden een aantal voorzieningen, waaronder winkels, restaurants en een duty-free winkel. Er zijn ook verschillende hotels in de buurt van de luchthaven.

München Airport heeft twee landingsbanen. De eerste landingsbaan is 4.000 meter lang en 45 meter breed en is gelegen in de noord-zuidrichting. De tweede landingsbaan is 4.400 meter lang en 45 meter breed en is gelegen in de oost-westrichting. Beide landingsbanen worden gebruikt door vliegtuigen van alle groottes, van kleinere regionale vliegtuigen tot grote passagiersvliegtuigen en vrachtvliegtuigen. De landingsbanen zijn voorzien van moderne navigatiesystemen en verlichting, en voldoen aan de internationale veiligheidsstandaarden.

De luchthaven wordt bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Lufthansa, Turkish Airlines en Air France, die vluchten aanbieden naar een verscheidenheid aan bestemmingen over de hele wereld. De luchthaven is goed verbonden met de stad en de omgeving, met regelmatige bus-, trein- en taxi-diensten die tussen de luchthaven en het centrum van München rijden. Er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld.

München Airport biedt een aantal parkeeropties voor passagiers en bezoekers. Er zijn verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages in de buurt van de terminalgebouwen, waardoor het gemakkelijk is om de luchthaven te bereiken. De luchthaven biedt ook een aantal parkeeropties om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen, waaronder korte-termijn, lange-termijn en premium parkeren.

Korte-termijn parkeren is beschikbaar op de parkeerplaatsen P20 en P22, die dicht bij de terminalgebouwen liggen en geschikt zijn voor verblijven tot twee uur. Lange-termijn parkeren is beschikbaar op de parkeerplaatsen P20, P22, P41 en P43, die op korte afstand van de terminalgebouwen liggen en geschikt zijn voor verblijven van meer dan twee uur. Premium parkeren is beschikbaar op de premium parkeerplaats P6, die dicht bij de terminalgebouwen ligt en een aantal extra voorzieningen biedt, zoals gereserveerde parkeerplaatsen, valet-service en toegang tot de lounges van de luchthaven.

Passagiers en bezoekers kunnen een parkeerplaats van tevoren reserveren via internet of via de app van de luchthaven. De luchthaven biedt ook een aantal diensten om het parkeren gemakkelijker te maken, zoals laadstations voor elektrische voertuigen, een autowasdienst en een autoverhuurdienst.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Zurich AirportZurich
John F. Kennedy International AirportNew York
Seattle-Tacoma International AirportSeattle
Hurghada International AirportHurghada
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Malta International AirportValletta
Pristina International Airport (PIA)Prishtina
Hamburg AirportHamburg
Kos AirportKos Island
Heraklion International AirportHeraklion
To top