Leipzig Halle Airport

Leipzig/Halle Airport, ook bekend als Leipzig/Halle Airport of gewoon Leipzig Airport, is een internationale luchthaven gelegen in Schkeuditz, Duitsland, vlakbij de stad Leipzig. De luchthaven is een hub voor DHL Aviation en fungeert als focusstad voor Ryanair.

Leipzig/Halle Airport heeft twee terminals, met een capaciteit van tot 7 miljoen passagiers per jaar. De terminal heeft een aantal voorzieningen, waaronder winkels, restaurants en een duty-free winkel. Er zijn ook verschillende hotels in de buurt van de luchthaven.

De luchthaven heeft twee landingsbanen. De eerste landingsbaan is 3.600 meter lang en 45 meter breed en is gelegen in de oost-westrichting. De tweede landingsbaan is 3.000 meter lang en 45 meter breed en is gelegen in de noord-zuidrichting. Beide landingsbanen worden gebruikt door vliegtuigen van alle groottes, van kleinere regionale vliegtuigen tot grote passagiersvliegtuigen en vrachtvliegtuigen. De landingsbanen zijn voorzien van moderne navigatiesystemen en verlichting, en voldoen aan de internationale veiligheidsstandaarden.

Leipzig/Halle Airport werd in 1927 geopend als een militair vliegveld. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werd de luchthaven omgebouwd tot een civiele luchthaven en begon het met het aanbieden van commerciële vluchten. De luchthaven is sindsdien uitgebreid en verbeterd, en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk luchtvaartknooppunt in Duitsland. Naast DHL Aviation en Ryanair, opereren ook andere luchtvaartmaatschappijen vluchten vanuit Leipzig/Halle Airport, waaronder Lufthansa, Eurowings en Air France. De luchthaven biedt vluchten naar een verscheidenheid aan bestemmingen binnen Europa en daarbuiten.

  • Nieuws over Leipzig Halle Airport
  • Geen nieuws gevonden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Frankfurt AirportFrankfurt
Cincinnati/Northern Kentucky International AirportCincinnati / Covington
Ibiza AirportIbiza
Hurghada International AirportHurghada
Heraklion International AirportHeraklion
Düsseldorf International AirportDüsseldorf
Chisinau International AirportChişinău
München AirportMünchen
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Monastir Habib Bourguiba International AirportMonastir
To top