Frankfurt-Hahn Airport

Frankfurt-Hahn Airport, ook wel bekend als Flughafen Frankfurt-Hahn, ligt op ongeveer 120 kilometer ten westen van Frankfurt am Main, de hoofdstad van de deelstaat Hessen in Duitsland. De luchthaven is dus niet gelegen in het centrum van Frankfurt, maar op enige afstand hiervan. Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum van Frankfurt te reizen, zoals met de bus, de taxi of de huurauto. Er zijn ook regelmatig verbindingen met het openbaar vervoer vanuit de luchthaven naar het centrum van Frankfurt.

Frankfurt-Hahn Airport werd in 1953 als militaire luchthaven geopend. In 1993 werd de luchthaven overgedragen aan de staat Hessen en werd het ook voor civiel gebruik geopend. In de jaren daarna werd de luchthaven uitgebreid en verbeterd om aan de vraag van passagiers te voldoen.

De luchthaven heeft één landingsbaan. De landingsbaan is ongeveer 3.000 meter lang en 60 meter breed en werd in 1953 in gebruik genomen. Frankfurt-Hahn Airport is een luchthaven met een beperkte capaciteit en is vooral gericht op vluchten naar andere steden in Europa. Er zijn ook chartervluchten beschikbaar naar populaire vakantiebestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Griekenland en Turkije. 

De luchthaven is een belangrijke luchthaven in Duitsland en biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. De luchthaven is gemakkelijk toegankelijk en biedt een aantal voorzieningen om het reisproces voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken, waaronder winkels, restaurants en een wisselkantoor. Er is ook een parkeerterrein beschikbaar voor passagiers.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Nador International AirportNador
Chisinau International AirportChişinău
Greenville-Spartanburg International AirportGreenville
Chicago Rockford International AirportChicago/Rockford
Baltimore-Washington International AirportBaltimore
Hunter U. S. Army AirfieldSavannah
Naval Station Norfolk Chambers FieldNorfolk
Fort Campbell U. S. Army AirfieldFort Campbell/Hopkinsville
Travis Air Force BaseFairfield
Naval Air Station North IslandSan Diego
To top