Hannover Airport

Hannover Airport, ook bekend als Hannover-Langenhagen Airport, is de internationale luchthaven van Hannover, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. De luchthaven ligt in Langenhagen, ongeveer 11 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Hannover. De luchthaven fungeert als hub voor Eurowings en als focusstad voor Ryanair.

Hannover Airport heeft een enkele terminal, met een capaciteit van tot 15 miljoen passagiers per jaar. De terminal heeft drie verdiepingen, met vertrekken op de bovenste verdieping, aankomsten op de onderste verdieping en een tussenverdieping met winkels, restaurants en andere voorzieningen. De luchthaven biedt een breed scala aan diensten en faciliteiten, waaronder duty-free winkels, wisselkantoren, geldautomaten, autoverhuur en bagageopslag. Er zijn ook verschillende hotels in de buurt van de luchthaven.

Hannover Airport is goed verbonden met het stadscentrum en andere bestemmingen in de regio. De luchthaven is gemakkelijk te bereiken met de auto, via de A352-snelweg die direct naar de luchthaven leidt. Er is ook een regelmatige busverbinding tussen de luchthaven en het stadscentrum, en een shuttle-service die tussen de luchthaven en het hoofdstation van Hannover rijdt.

De luchthaven heeft twee landingsbanen. De eerste landingsbaan is 4.000 meter lang en 60 meter breed en is gelegen in de westelijke richting. De tweede landingsbaan is 3.600 meter lang en 45 meter breed en is gelegen in de oostelijke richting. Beide landingsbanen zijn bedoeld voor het gebruik door vliegtuigen van alle groottes, van kleinere regionale vliegtuigen tot grote passagiersvliegtuigen en vrachtvliegtuigen. De landingsbanen zijn voorzien van moderne navigatiesystemen en verlichting, en voldoen aan de internationale veiligheidsstandaarden.

Hannover Airport is een belangrijk luchtvaartknooppunt in Duitsland en is gebruikt door zowel luchtvaartmaatschappijen als chartervluchten. Het is een van de drukste luchthavens in Duitsland en biedt vluchten naar vele bestemmingen binnen Europa en daarbuiten.

  • Nieuws over Hannover Airport
  • Geen nieuws gevonden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Zurich AirportZurich
Jerez AirportJerez de la Frontera
Pristina International Airport (PIA)Prishtina
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
München AirportMünchen
Fuerteventura AirportFuerteventura
Tenerife South AirportTenerife
Lanzarote AirportLanzarote
Gran Canaria AirportGran Canaria
Menorca AirportMenorca Island
To top