Karlsruhe Baden-Baden Airport

Karlsruhe Baden-Baden Airport, ook bekend als Baden-Airpark, is een internationale luchthaven gelegen in Baden-Württemberg, Duitsland, vlakbij de grens met Frankrijk. De luchthaven ligt ongeveer 16 kilometer ten zuidwesten van Karlsruhe en ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van Baden-Baden. De luchthaven is ontstaan in 1954 geopend als een militaire luchthaven. In de jaren 80 werd de luchthaven omgebouwd tot een civiele luchthaven en begon het met het aanbieden van commerciële vluchten.

Karlsruhe Baden-Baden Airport heeft een enkele terminal met een capaciteit van tot 2 miljoen passagiers per jaar. De terminal heeft meerdere gates, evenals een aantal voorzieningen, waaronder winkels, restaurants en een duty-free winkel. Er is ook een businesscentrum met conferentieruimtes, en een hotel op het vliegveld.

De luchthaven heeft één landingsbaan. De landingsbaan is 2.700 meter lang en 45 meter breed en is gelegen in de noord-zuidrichting. De landingsbaan is bedoeld voor het gebruik door vliegtuigen van alle groottes, van kleinere regionale vliegtuigen tot grote passagiersvliegtuigen en vrachtvliegtuigen. De landingsbaan is voorzien van moderne navigatiesystemen en verlichting, en voldoet aan de internationale veiligheidsstandaarden.

Karlsruhe Baden-Baden Airport is een belangrijk luchtvaartknooppunt in Duitsland en is gebruikt door zowel luchtvaartmaatschappijen als chartervluchten. Het is een drukke luchthaven en biedt vluchten naar vele bestemmingen binnen Europa. De luchthaven heeft ook een grote cargo-afdeling, die vrachtvervoer naar verschillende bestemmingen in Europa en daarbuiten verzorgt.

De luchthaven wordt bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Eurowings en TUI fly, die vluchten aanbieden naar een verscheidenheid aan bestemmingen in Europa. De luchthaven is goed verbonden met de omgeving, met regelmatige bus- en shuttle-diensten die tussen de luchthaven en Karlsruhe en Baden-Baden rijden. Er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld.

  • Nieuws over Karlsruhe Baden-Baden Airport
  • Geen nieuws gevonden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Princess Juliana International AirportSaint Martin
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Antalya AirportAntalya
Seville San Pablo AirportSevilla
Banja Luka International AirportBanja Luka
Malta International AirportValletta
Valencia AirportValencia
Ben Gurion International AirportTel Aviv
Il Caravaggio International AirportBergamo
Faro AirportFaro
To top