Friedrichshafen Airport

Friedrichshafen Airport, ook wel bekend als Flughafen Friedrichshafen, is een regionale luchthaven in Duitsland. De luchthaven ligt op ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Friedrichshafen, een stad in de deelstaat Baden-Württemberg. Friedrichshafen Airport is gemakkelijk te bereiken via de A96, de hoofdweg van München naar Lindau.

Friedrichshafen Airport werd in 1909 geopend als een militaire luchthaven. In de jaren 1950 werd de luchthaven ook voor civiel gebruik geopend. In de jaren 1990 werd de luchthaven uitgebreid met een nieuw terminalgebouw en een tweede landingsbaan.

De luchthaven heeft één terminalgebouw met een capaciteit voor ongeveer 2,5 miljoen passagiers per jaar. In het terminalgebouw zijn winkels, restaurants, een reisbureau en een wisselkantoor beschikbaar voor passagiers. Er is ook een parkeerterrein met ruimte voor zowel korte als lange parkeerplaatsen.

Friedrichshafen Airport heeft twee landingsbanen, waarvan de oudste in 1909 in gebruik werd genomen. De tweede landingsbaan werd in 1990 in gebruik genomen. Beide landingsbanen zijn ongeveer 3.000 meter lang en 45 meter breed.

Friedrichshafen Airport is een kleine, gemakkelijk toegankelijke luchthaven die vooral populair is bij passagiers die op zoek zijn naar betaalbare vluchten naar verschillende bestemmingen

  • Nieuws over Friedrichshafen Airport
  • Geen nieuws gevonden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Heraklion International AirportHeraklion
Frankfurt AirportFrankfurt
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Antalya AirportAntalya
Kos AirportKos Island
Rhodes International AirportRodes Island
London Heathrow AirportLonden
London Gatwick AirportLonden
Tuzla International AirportTuzla
Skopje International AirportSkopje
To top