Dresden Airport

Dresden Airport, ook wel bekend als Flughafen Dresden, ligt op ongeveer 8 kilometer ten noordoosten van Dresden, de hoofdstad van de deelstaat Saksen in Duitsland. De luchthaven is dus niet gelegen in het centrum van Dresden, maar op enige afstand hiervan. Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum van Dresden te reizen, zoals met de bus, de taxi of de huurauto. Er zijn ook regelmatig verbindingen met het openbaar vervoer vanuit de luchthaven naar het centrum van Dresden. Het is aan te raden om de website van de luchthaven te raadplegen voor de meest actuele informatie over de reismogelijkheden van en naar Dresden Airport.

Dresden Airport werd in 1939 geopend als een militaire luchthaven. In de jaren 1950 werd de luchthaven ook voor civiel gebruik geopend. In de jaren 1990 werd de luchthaven uitgebreid met een nieuw terminalgebouw en een tweede landingsbaan.

Dresden Airport heeft één terminalgebouw met een capaciteit voor ongeveer 2,5 miljoen passagiers per jaar. In het terminalgebouw zijn winkels, restaurants, een reisbureau en een wisselkantoor beschikbaar voor passagiers. Er is ook een parkeerterrein met ruimte voor zowel korte als lange parkeerplaatsen.

Dresden Airport heeft twee landingsbanen, waarvan de oudste in 1939 in gebruik werd genomen. De tweede landingsbaan werd in 1990 in gebruik genomen. Beide landingsbanen zijn ongeveer 3.000 meter lang en 45 meter breed.

Vanaf de luchthaven kun je vluchten nemen naar verschillende bestemmingen in Europa, zoals Amsterdam, Frankfurt en München. De luchthaven is ook goed verbonden met andere steden in Duitsland.

  • Nieuws over Dresden Airport
  • Geen nieuws gevonden.

Vanaf de luchthaven wordt er gevlogen naar een groot aantal luchthavens. Hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen.

LuchthavenStad
Zurich AirportZurich
Frankfurt AirportFrankfurt
München AirportMünchen
Amsterdam Airport SchipholAmsterdam
Palma de Mallorca AirportPalma De Mallorca
Düsseldorf International AirportDüsseldorf
Nice Cote d'Azur International AirportNice
Cologne Bonn AirportKeulen
Berlin Brandenburg AirportBerlijn
London Stansted AirportLonden
To top